Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane doktore, nebyla to mj. vaše strana/hnutí, kdož souhlasil s populistickým návrhem socdem na zrušení těchto poplatků?

1 0
možnosti
VM

V40l39a27d21a 67M14u39s23i53l

28. 5. 2015 14:40

Ad Tomařš  Odvařka   Mate   castečně  pravdu. Na druhe straně n ja jsem  v   duchodovemk   věku.Pokud  mne  ošetřujue cizinec mam prapodivny pocit, že jsme  Rakousko Uherdsko nemuseli bourat...

0 0
možnosti
BP

Odvolávám,co jsem odvolal a slibuji,co jsem slíbil ...

Vy jste prostě taková populistická sebranka,která ví,že si za ušmudlanej koblih koupí kde koho, a že lidem nakecáte ,co se vám zrovna hodí do krámu ... Protože se v populaci vyskytuje asi 25% kriploidních či polokriploidních tupců,kteří na tyto žvásty vždycky skočí

3 0
možnosti
RK

To je jednoduchý. Přestaňme podporovat dotacemi Babišfert a pod. a zvedněme platy lékařům.... Ono je ale jednodušší vysávat obyčejné lidi, kor ty nemocné.

2 0
možnosti
ZM

A co se podívat na veřejné zakázky ve zdravotnictví? Není to tak dávno, co byly plné noviny předražených zakázek na dodávku zdravotnické techniky.

Několik překupnických firem si slušně hrabalo na úkor státu i zdravotnictví.

Dnes už je všechno v pořádku?

4 0
možnosti
ZM

chtěl jsem napsat "na úkor státu i pacientů".

0 0
možnosti
JM

Ubozí lékaři, musejí odcházet, protože nemohou žít ze svých nadprůměrných platů, tak oberou babičky a stařečky, kteří zvládají, žít se zlomkem jejich příjmů. Až bych nad nimi plakal, co takhle dát si do příjmu pacientů pixlu na drobné?

4 3
možnosti
Foto

Pane Manjukane, pokud chcete diskutovat věcně, je třeba si obstarat náležitá data.

Plat lékaře je složen ze dvou částí. První je fixní a je dána početem odpracovaných let a případnou kvalifikací /ta je podložena zejména atestací v oboru, kterou dotyčný skládá za zhruba 6 let po promoci. Pro Vaši informaci - musí při své práci studovat zhruba rok před zmíněnou atestací prakticky denně, padne na to dovolená apod. I tak může vyletět a vše musí opakovat/.

Druhá část platu je dána službami, což je v podstatě druhý pracovní poměr.

Politici i nevzdělaní novináři rádi uvádějí obě složky platu dohromady, což samozřejmě vyvolává pocit, že lékař se topí v penězích. Pokud si projdete poměr investic do zdravotnictví v poměru mzdy: investice, tak u nás je to 40:60, zatímco všude v civilizovaném světě /možná i v tom méně civilizovaném/ je to přesně naopak.

A na závěr: pokud Vám někdo nabídne za stejnou práci zhruba 4x více, než doposud vyděláváte, zůstal byste na svém původním místě?

6 0
možnosti
JP

Senát i sněmovnu bych rozprášil jak zajíce při honu. Náklady na tyto instituce dát klidně do zdravotnictví. Poslanectví, jako čestná funkce, s refundaci mzdy. Počet snížit na polovinu, zk..vili by jen polovinů věcí, s čímž by se už snad dalo žít!

6 1
možnosti
VV

Nezbyva, nez se zeptat: proc si je tam volite?

0 2
možnosti
VV

Ale ano pane predsedo,

jiste poplatky by byly v poradku. Ovsem za predpokladu, ze nelezite v nemocnici na luzku jeste od Wehrmacht, okna nebyla od vybudovani nekdy ve tricatych letech natrena a jidlo horsi nez meli muklove na Bytizu. A lekar sluzbu majici zrejma cerstvy Absolvent LF vam rekne: mate asi starsi problem s plotynkama, muzete klidne jit domu. A po dotazu jak, kdyz se nemohu ani pohnoút odejde a po navratu vam sdeli: musite lezet, mate zlomne obratle.

1 0
možnosti
VH

1. Kdepak se to přihodilo?

2. Nejprve musí být prachy, pak může být lakýrník.

3. Regulační poplatek - ani ten nemocniční - nebyl nikdy na úhradu konkrétních nákladů. To jen levice poznámku, že poplatek nemůže nikoho zruinovat, protože ušetří za jídlo (a mnoho dalších nákladů) převedla na kecy, kterými jste nás oblažil i Vy.

6 1
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 591x
Předseda zdravotního výboru, člen hnutí ANO

Seznam rubrik